Inici / Historia

Historia

de Produccions Scura SL

PRODUCCIONS SCURA és una productora d’espectacles de teatre de carrer que conté molts dels llenguatges teatrals que avui en dia es poden representar al carrer: animacions festives, accions teatrals, desfilades i cavalcades, espectacles itinerants per a xiquets, correfocs, dansa contemporània, percussió i altres. Es forma a Vila-real l’any 1997 i des d’aleshores ha recorregut milers de quilòmetres per camins, carreteres, autovies i autopistes de tota la geografia ibèrica i alguns racons d’Europa. En els seus espectacles utilitzen diferents tècniques teatrals, quasi totes basades en el teatre de carrer i l’animació. I entre les seues produccions destaquen des d’espectacles de format xicotet fins als que reuneixen una gran quantitat de públic.

PRODUCCIONS SCURA és membre de l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Dansa, AVETID

PRODUCCIONS SCURA SL, així doncs, està formada per quatre formacions artístiques amb estils ben diferenciats:

SCURA SPLATS es va crear l'any 1997 de la mà de Joan Raga i Carme Canós. Al llarg d'aquests 16 anys s'han creat més de 25 espectacles entre produccions pròpies i coproduccions.
Els seus espectacles han sigut representats en infinitat de ciutats i pobles de tota la geografia espanyola i des del passat 2002 Scura ha obert els seus horitzons al públic internacional.
Progressivament Scura ha incorporat a les seues representacions diferents disciplines artístiques, com ara la dansa, el circ, la música i la pirotècnia, amb què crea espectacles versàtils que han tingut una acollida extraordinària entre el públic.
Des dels nostres inicis hem produït tota classe d'espectacles: teatre de carrer, correfocs, accions teatrals, sala infantil, sala d’adults, café teatre, recitals, etc. Creiem en l'actor complet que és capaç de desenvolupar distintes tècniques teatrals al llarg de la seua carrera i d’enfrontar-se a distints espais. Això fa que el nostre treball tinga al·licients i, per tant, siga més intens, al mateix temps que ens permet tenir un repertori variat de propostes i alternatives teatrals.

LA BANDA DEL DRAC és un grup d’actors i actrius especialistes en l’animació festiva. La Banda del Drac és la fusió de distints conceptes festius, teatrals i musicals.
Tots els espectacles de La Banda parteixen d’un "conflicte teatral" a partir del qual sorgeixen les cançons i els jocs. El públic, bàsicament infantil, és l’autèntic protagonista i el personatge més important de la representació.
Des de l’any 2000 La Banda del Drac ha estrenat 6 espectacles i ha realitzat més de 1.000 representacions por tota la geografia espanyola.
Participació, festa, jocs, cançons i pedagogia. Estos són els ingredients essencials i els punts claus a partir dels quals creem els nostres espectacle.

En 2009 es crea LA FURTIVA, una nova proposta artística que naix a Vila-real amb la intenció d'experimentar amb la dansa, el cabaret o la poesia.
LA FURTIVA té com a principal objectiu portar la dansa al carrer, ja que totes les persones tenim un cos que expressa i la dansa és el millor dels llenguatges. LA FURTIVA vol entrar sense permís en carrers i places de qualsevol nucli urbà sense haver de donar compte a ningú, només als espectadors furtius que casualment es troben amb aquesta aventura que ara comença.

ESPECTACLES DE SCURA SPLATS

ANIVERSARI ANIMAL
Oh! SOS
FEMENÍ SINGULAR
LA FLOR DEL JARDÍ
FESTA ANIMAL
NUS (coproducció amb MUTIS PEL FÒRUM)
MARCIANETS
GUARDAESPATLES
MIMÈTIC
NARCIS, L'EMPERADOR
DOMS
CONTENEDORES
GUARGIS
COSMIC
MARCIANETS 21
FLIT
L’AIXETA MÀGICA
MACROSCOPI
ANIMÁTIC
FACTUM FLAMMA
CORRAL KAOS
LA MAR DE B
MARIETES
LUDI PLANET
DISCO DEATH
CAVALFOC
LA SELVA
LA FESTA DE DONKEY

ESPECTACLES DE LA BANDA DEL DRAC

BALLEU, BALLEU!
MONSTRES
LA FESTA DEL REI
A L'ABORDATGE!
LA BANDA EN MARXA
SUPERECCOS
LA GALLINA DELS OUS D'OR
LA MAQUIFEST
COMBIFEST
TRASGOS
ECO21

ESPECTACLES DE LA FURTIVA

ESFÈRIC
SABATES EN L'AIRE

ESPECTACLES DE PERCUPADS

MANIA PERCUTÒRIA

Narcis, l'Emperador

Esfèric

L'Aixeta Màgica

MANIA PERCUTÒRIA